Politica de livrare si retur

Transport

Produsele comandate sunt livrate in termen de 24 de ore pana la 3 zile lucratoare de la confirmarea comenzii pana la transmiterea acesteia catre firma de curierat selectata la finalizarea comenzii. In perioadele de varf pentru cumparaturi si in perioadele de reduceri, livrarea ar putea dura intre 24 si 72 de ore in plus.

Transportul este gratuit pe teritoriul Romaniei pentru comenzile cu o valoare mai mare de 200 de lei. Pentru comenzile mai mici de 200 de lei, costul transportului este de 13,99 lei pentru livrarea prin curier si 9,99 lei pentru livrarea la locker.

Returnare produse

Pe www.orioudh.ro aveti posibilitatea sa returnati produsele achizitionate la distanta in termen de 14 zile de la intrarea in posesia fizica a lor, fara sa precizati cauza sau motivul inapoierii produsului, conform Conform OG 34/2014 din 04/06/20. Acestea pot fi returnate numai daca sunt in aceeasi stare in care au fost livrate, inclusiv ambalajul.

OG 34/2014 - Articolul 16 - Exceptari de la dreptul de retragere:
Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art.9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale: furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator."

Nu se accepta pentru returnare produse care prezinta forme de consum sau uzura, cu ambalajul desfacut sau desigilat.


Procedura de retur presupune urmatorii pasi:

Cumparatorul va trimite la hello@orioudh.ro o cerere cu subiectul "cerere de retur" in care informeaza comerciantul cu privire la solicitarea de retragere din contract si in care se vor specifica datele cumparatorului, adresa de e-mail folosita la inregistrarea contului, numarul comenzii, numarul facturii si data emiterii, un cont IBAN in RON pentru returnarea sumei aferente produsului/produselor.

In maxim 48 de ore cumparatorul va primi un e-mail pentru a confirma procedura de retur, in cazul in care cererea indeplineste conditiile obligatorii de aplicare pentru produsele achizitionate.

Costurile returnarii coletului vor fi suportate de catre cumparator. Coletul va contine produsul/produsele si documentele care l-au insotit, iar returnarea lui se va face prin aceeasi metoda prin care a fost livrat (livrare prin curier rapid), expeditiile retur prin Posta Romana nefiind acceptate.

Dupa sosirea produselor in locatia Orioudh.ro, personalul calificat va verifica si constata daca pentru aceste produse primite se aplica procedura de retur.

Rezultatele finale constatate vor fi comunicate cumparatorului prin e-mail in maxim 48 de ore de la primirea produsului/produselor, acestea facand referire si la taxele speciale aplicate daca este cazul in procesul de retur produse.

Rambursarea contravalorii se va face prin transfer bancar, in cel mult 14 de zile de la data la care comerciantul este informat cu privire la decizia cumparatorului de a se retrage din contract.

Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile obligatorii de aplicare a procedurii de retur si presupun inlocuirea acestora, vanzatorul le va inlocui cu unele noi din modelul specificat in comanda initiala a cumparatorului.

Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs din aceeasi categorie de o valoare mai mare, cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.